«

»

Bericht afdrukken

Recensie: Sesamstraat Magazine 10 2011, Z-Press

Sesamstraat magazine is een maandblad voor lezers van 3-6 jaar. Dat is een lastige groep, omdat de ontwikkelingen in deze leeftijdscategorie elkaar in ontzettend rap tempo opvolgen. Het blad is dan ook breed opgezet. Aan de ene kant veel makkelijke activiteiten voor de jongste kinderen, waar ook oudere kinderen zich goed mee kunnen vermaken.

Het thema van deze maand is … de herfst. Want die is natuurlijk al in volle gang! En alle aspecten die met de herfst te maken hebben komen dan ook aan bod: de bladeren die vallen, eikels, nootjes, kastanjes, de vele eekhoorns die alvast voedselvoorraden gaan aanleggen… wie houdt er nu niet van zo’n mooi, kleurrijk en knus seizoen? De bewoners van Sesamstraat zeker. Grover vertelt dan ook maar al te graag over zijn passie voor herfstbladeren: hij houdt er namelijk van om mee te gooien en in te springen! En… je kunt er de leukste dingen van maken. En dat is maar goed ook: zo kun je leuke vriendjes van de mooie herfstbladeren maken. Bovendien: als je jouw mooiste bladervriendje opstuurd maak je wel kans op een gaaf koekiemonster tosti-ijzer!

Maar in de herfst is nog veel meer te doen. Ieniemienie en Koekiemonster vinden het bijvoorbeeld heerlijk om dingen te tellen in het bos, maar kunnen daar de hulp van de kinderen goed bij gebruiken. Hoeveel vogels en spinnen zijn er? Bert en Ernie gaan bladeren harken, en merken dat dit soms niet zo’n goed idee is. Deze editie is er veel aandacht voor taal: in bomen schuilen soms veel letters, zo ontdekt Oscar. Welke woorden kun jij allemaal bedenken met de woorden in de boom? En welke woordjes zijn goed en fout in een zin? Daarbij is er aandacht voor beginnende taalontwikkeling: begripsvorming vind plaats door het zoeken naar woorden, kleuren en het oplossen van leuke taalraadseltjes, waar Elmo natuurlijk helemaal verzot op is.

Sesamstraat magazine, Z-press
Prijs: 3,95 euro

Website: Sesamstraat magazine

Permanente koppeling naar dit artikel: http://coolesuggesties.nl/recensie-sesamstraat-magazine-10-2011-z-press/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *