«

»

Bericht afdrukken

Wie is de illustrator van Geronimo Stilton

9789077826072 geronimo Stilton 54 SOS uit de ruimteHeb je al gelezen dat Geronimo Stilton niet écht kan schrijven? Dat zou ook wel heel bijzonder zijn natuurlijk – een muis die al die spannende avonturen beleefd en er ook nog eens spannend over kan schrijven! Het zal je niet verbazen dat Geronimo ook niet zijn eigen illustraties maakt. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Danillo Barozzi, Silvia Bigolin, Lorenzo de Pretto, Giuseppe Facciotto en Flavio Ferron. Dat is dus een flink team, maar dat is ook niet vreemd.

Want naast de normale boeken van Geronimo Stilton, waar er ieder jaar een aantal van verschijnen, illustreren zij ook de boeken van Fantasia, Thea Stilton, de Thea Sisters, De Heksen van Fantasia, De Ridders van Fantasia, de Kronieken van Fantasia en nog veel, veel meer! En daar ben je best wel een tijdje mee bezig. Knap is het wel, dat al deze tekenaars ongeveer in dezelfde stijl kunnen tekenen! Misschien, als je goed kijkt, zie je af en toe wel wat kleine verschilletjes… kijk maar eens goed! Grappig is ook dat de illustratoren in teams werken aan een boek. Daarbij is er meestal één tekenaar, en één of twee illustratoren die de illustraties inkleuren. Handig, hè?

Benieuwd wie de boeken van Thea Stilton en Geronimo Stilton schrijven? Lees dan Wie is de schrijver van Geronimo Stilton?

Permanente koppeling naar dit artikel: http://coolesuggesties.nl/wie-de-illustrator-van-geronimo-stilton/

5 reacties

1 ping

Naar het reactie formulier

 1. maaike

  waarneer is Giuseppe ferrario geboren?

 2. Justin

  Wie is de tekenaar van geronimo stilton fantasia

 3. iliasoualkadi

  wie is de tekenaar want dat heb ik nodig voor mijn boekbespreking

 4. maya

  Hallo ,ik vroeg me af wie de illustrator van de Thea Sisters zijn? Want ik krijg later een boekenbeurt en daar voor moet ik weten wie de tekenaar (illustrator) van de Thea Sisters zijn.Groetjes Maya

  1. Dennis van Houts

   Hi Maya,
   Net als bij de boeken van Geronimo Stilton wisselt het nogal wie de boeken illustreert. Een handige tip: op http://www.dewakkeremuis.nl kun je alle boeken van Geronimo en Thea opzoeken. Daarbij staat niet alleen vermeld wanneer het boek is geschreven, maar ook wie er verantwoordelijk is geweest voor de illustraties. Er zijn dan dus meer illustratoren actief geweest, maar die persoon was de hoofdillustrator.
   Succes met je bespreking!

 1. Wie is de schrijver van Geronimo Stilton? - CooleSuggesties

  […] Wil zal je niet langer in spanning houden. Wil je weten wie de boeken heeft geschreven? Dat is een Italiaanse vrouw, Elisabetta Dami. Elisabetta Dami is geboren in Milaan, in 1958. Zij schrijft vanaf 1999, inmiddels met een team van schrijvers, de boeken van Geronimo Stilton, waaronder de vele leesboeken over avonturen van Geronimo Stilton, de dikke boeken van Fantasia, maar ook de Prinsessen van Fantasia en de Kronieken van Fantasia. Die boeken worden uitgegeven door de Italiaanse uitgeverij Edizioni Piemme, waar Elisabetta mede-eigenaar van is. Vanuit het Italiaans worden de boeken van Geronimo Stilton vertaald voor wel 35 verschillende landen! Lees ook wie de boeken van Geronimo Stilton en Thea Stilton illustreren! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *